Cara Nak Buat Kek Cheese Parut
Mana tahu ada yang perlukan resepi kek burnt cheese ini jugak. Bake 160c 45- 1 jam sehingga masak.
Pin On Airtangan Chef Mariana Zainal
Jika adunan lembik tambah sikit-sikit tepung ubi masukkan chesse parut.
. Panaskan keju menggunakan kaedah double-boiler dan api yang kecil. Jika mahu kurang manis boleh kurangkan susu pekat. Terapkan dengan acuan yang anda suka.
1 Blend cream cheese susu pekat dan susu segar guna dlm 4 sudu besar sampai kembang gebu. Lepastu letak lapisan cream cheese diikuti dengan biskut. Parut keju cheddar dan masukkan ke dalam bekas tahan panas.
Ikut ketebalan anda suka. Masukkan esen vanilla garam. Masukkan semua bahan-bahan kecuali mentega cair dan putar.
Dah siap untuk dihidangkan. Sediakan acuan yang telah dialas dengan kertas minyak atau yang telah disapu dgn sedikit butter. Biskut tu rendam sekejap dalam susu segar ye.
2Lapik loyang dengan plastik. 1Masukkan cream cheese susu pekat manis dan 2 sudu susu segar ke dalam mixerblender. Ukur biskut dan adjust siap-siap.
Dah uli biarkan dalam bekas 30 minit. Ketepikan bekas berisi campuran keju tadi dan biarkan sejuk seketika. Mix hight speed mixer selama 15 hngga 20 minit hingga gebu.
Bakar secara water bath isi loyang dalam bekas berisi air Letak air dalam loyang bawah agak-agak dalam setengah loyang saja. Jika asyik beli aje apa kata buat sendiri. Telurgulaovalatepes pandanpewarne ijau.
Bila keju mula larut dan pekat padamkan api. Ikut resipi aje tentu confirm jadi. Wahh cantik dan sangat menyelerakan bila tengok hasil kejadian kek ni.
Masukkan gula sedikit demi sedikit mix hingga putih creamy. Kacau sebati dan uli sampai tak melekat di jari. 12 sudu teh garam.
Kemudian susun dalam bekas untuk buat tapak lapisan pertama. 3Tuang adunan cheese ke biskut dan ratakan. Kalau rendam lame nanti jadi lembik.
Buat kek bukan susah. Tutup semula lapisan biskut dengan cream cheese. Satu Resipi Boleh Buat Kek Coklat Moist Dan Kek Cheese Leleh.
Masukkan adunan dalam piping bagceduk ke atas lapisan permukaan kek bawah. Dan masukkan adunan kek ke dalamnya ¾ penuh acuan. Kemudian tutup semula lapisan atas kek tu.
3Bakar suhu 170 api atas bawah selama 30 minit. IKLAN Masukkan tepung sedikit demi sedikit mix sebati. Jangan lupa juga lapik penutup pengukus dengan kain.
Pukul cream cheese dan susu pekat Mula-mula pukul cream cheese dan susu pekat sehingga berkrim dan tidak berketul. Untuk bahagian atas kek letakkan juga cream cheese dan ratakan di sekitar atasnya. IKLAN Mix butter cheese hingga kembang.
Resep Japanese Cheese Cake Menul-Menul Empuk Lembut Enakkkkkk 6 Telor Tanpa SP. Adunan ni boleh dapat 2 biji kek. Kacau keju supaya sekata.
Dah sedia dengan bahan-bahan. Letakkan cream cheese leleh tadi dan ratakan. IKLAN Gunakan Mix hand untuk semua yang bertanda sampai kembang cantik.
Celup biskut dalam susu segar. Kukuskan selama 40 minit. Pukul menggunakan mixer atau blender.
12 cawan krim keju cream cheese 1 cawan gula kastor. Masukkn bahan-bahan ayak ni dalam adunan A. Kek ni boleh buat untuk makan petang-petang atau nak buat untuk hidangan tetamu datang juga sesuai.
Panaskan oven dengan suhu 150 darjah selama 10 minit. 2 cawan tepung naik sendiri diayak - jika guna tepung gandum biasa ayak dengan 1 12 sudu teh serbuk penaik. Ayak tepung besama 1 sk baking powder dan 1sk soda dan 1sk cream off tartar.
Asingkan telur putih dan pukul. Putar dengan kelajuan sederhana sehingga pekat putihAkhir sekali masukkan mentega cairPutar lagi sehingga sebati dan pekat. Akhir sekali parut dan taburkan cheddar cheese kat atas kek.
14 adunan yang disimpan tadi anda mix dengan susu segar biar sebati dan tuangkan 3-4 sudu makan ke atas pemukaan kek. Masukkan telur sebiji demi sebiji mix lagi hingga gebu. Kemudian masukkan bahan yang dah sebati ke dalam loyang.
Masa panaskan oven air. Semoga perkongsian resepi kek burnt cheese dapat membantu korang semua yang sedang mencari resepi yang mudah untuk dibuat. Jangan sampai melimpah bila kita letak loyang kek tadi.
Hancurkan biskut digestive sampai lumat kemudian rata kan Di dalam loyang bersama butter yang dah sedia cair. Sapu acuan dengan minyak di sekelilingnya supaya mudah nak keluarkan kek nanti. Masukkan ke dalam bahan yang mix di langkah pertama sikit demi sedikit sehingga habis.
Cara-cara campurkan bahan yang diayak dengan 1 cawan kelapa kering mix sehingga kembang buttergulaovallate. Sudah tentu ramai yang suka makan kek. Masukkan di dalam peti ais supaya ia keras.
Setelah bahan tadi kembangmasukkan 3sb susu pekatmix sehingga sebati then masukkan telur ayam dan mix lagi lepas tu masukkan bahan2 yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit. Sebelum buat jangan lupa sharekan dulu dekat wall facebook ye. 2 sudu teh vanilla.
Cream Cheese Bahan A Bahan Kuning Telor Kuning Telor Gula Pasir Butter Terigu Protein Rendah Tepung Maizena Susu UHT Maizena 40 gram. Lepas tu lapiskan kek dan letak pula adunan cheese di bahagian atas hingga anda rasa puas hati. Untuk acuan 4 segi size 9 inci x 9 inci.
Sebelum tu pastikan air pengukus dah betul-betul panas.
Pin By Siti Huzaimah On Cake Cake Baking Recipes Cake Recipes Sweet Recipes
No comments for "Cara Nak Buat Kek Cheese Parut"
Post a Comment